Mainos
Mainos

Ranska kiistää Sarkozyn kohumöläytykset

Ranska kiistää väitteet, joiden mukaan maan presidentti Nicolas Sarkozy on vähätellyt Espanjan pääministeriä ranskalaisten poliitikkojen tapaamisessa. Sarkozyn sanotaan irvailleen tilaisuudessa myös Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin kustannuksella.

- Hän ei kenties ole kovin fiksu, mutta tiedän hyvin fiksuja ihmisiä, jotka eivät ole päässeet presidentinvaalien toiselle kierrokselle, Sarkozyn kerrotaan sanoneen Espanjan pääministeri Jose Luis Zapaterosta lounaalla parlamentin kanssa.

Sarkozyn väitetään myös arvelleen Obaman olevan kokematon ja jäljessä päätöksenteon tehokkaasta tahdista. Merkel oli puolestaan Ranskan pääministerin tulkinnan mukaan puhtaasti Sarkozyn myötäilijä talouskriisin hoidossa.

Osa lounaalle osallistujista kertoi kommenteista Liberation-sanomalehdelle. Kolme paikalla ollutta kuitenkin kiistää kommentit, kuten Sarkozyn tiedottajatkin .

Eurooppalaiset mediat ovat tänään kommentoineet kärkkäästi Sarkozyn oletettuja tölväisyjä.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme