Mainos
Mainos

Ranska: Luokituspäätös ei katastrofaalinen

Ranskan valtiovarainministeri Francois Baroin leikkasi punaisen nauhan tavaratalo Galeries Lafayettessa alennusmyyntien aluksi. Kuvakaappaus AP:n videomateriaalista.

Ranskan pääministerin Francois Fillonin mukaan päätös Ranskan luottoluokituksen laskemisesta oli odotettu. Sitä ei kuitenkaan pidä Fillonin mielestä ylidramatisoida, mutta ei myöskään vähätellä.

– Ranskan hallitus on nyt valmis tekemään budjettiin tarvittavia säätöjä, Fillon sanoo.

Jo aiemmin päivällä valtiovarainministeri Francois Baroin tyynnytteli mielialoja Ranskan luottoluokituksen laskettua. Baroinin mukaan uutinen ei ollut hyvä, mutta ei myöskään katastrofaalinen.

Hän korosti, etteivät luottoluokituslaitokset päätä Ranskan politiikasta.Vahva euromaa Saksa antoi tukensa Ranskalle heti luokituspäätöksen jälkeen.

Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen mielestä Ranska on politiikassaan oikealla tiellä. Standard & Poor's laski Ranskan luottoluokituksen eilen AAA-luokasta AA+:aan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme