Mainos
Mainos

Ranska näpäytti Yhdysvaltoja: "Liittolaisten ei pitäisi vakoilla toisiaan"

Ranskan hallituksen edustajan mukaan liittolaisten ei pitäisi vakoilla toisiaan.  

– On vaikeaa hyväksyä, että liittolaisten välillä on tällaista toimintaa, etenkin kun se on kytköksissä Ranskan presidenttiin. Tällaista ei voi hyväksyä liittolaisten välillä. sanoi hallituksen edustaja Stephane Le Foll.  

–  Varsinkin kun taistelemme terrorismia vastaan, on vaikeaa kuvitella, mikä voi motivoida vakoilemaan liittolaisia, Le Foll jatkoi.  

Tietovuotosivusto Wikileaksin mukaan Yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA on vakoillut Ranskan presidenttejä. Yhdysvaltojen mukaan istuvaa presidenttiä Francois Hollandea ei enää vakoilla. USA ei kuitenkaan ottanut kantaa aikaisempaan vakoiluun.  

Uutisten mukaan NSA vakoili Ranskan presidenttejä ainakin vuodesta 2006 vuoden 2012 toukokuuhun, jolloin Hollande otti vastaan presidentin tehtävät Sarkozylta.  

Tänään julkaistussa presidentin kanslian tiedotteessa Ranska vaatii Yhdysvaltoja kunnioittamaan maiden välisiä sopimuksia. Ranska ei myöskään aio sallia toimia, jotka vaarantavat sen turvallisuuden, lausunnossa sanotaan.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme