Mainos
Mainos

Ranska palautti muinaisaarteita Egyptille

Ranska on palauttanut Egyptille faaraoiden aikaisia muinaisesineitä, jotka olivat sytyttäneet vakavan riidan maiden välille. Kyseessä on viisi maalattua seinänkappaletta, jotka ovat peräisin Luxorin Kuninkaiden laaksosta noin 3000 vuoden takaa.

Louvren taidemuseo oli ostanut esineet vuosina 2000 ja 2003. Egypti katsoi, että esineet olivat varastettuja ja vaati niitä takaisin lokakuussa. Maa myös katkaisi yhteistyönsä Louvren kanssa.

Presidentti Nicolas Sarkozy luovutti juhlallisesti yhden esineistä virkaveljelleen Hosni Mubarakille tänään Pariisissa. Loput on tarkoitus antaa Egyptin Pariisin-lähetystön hoiviin.

Egypti on viime aikoina koventanut vaatimuksiaan maasta vietyjen muinaisesineiden palauttamiseksi. Maa aikoo muun muassa pyytää British Museumia luovuttamaan kuuluisan ns. Rosettan kiven, joka oli avain hieroglyfien selvittämiseen.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme