Mainos
Mainos

Ranska perui kaupat Venäjän kanssa Ukrainan sodan vuoksi – tukialuksille etsitään uutta ostajaa

Ranska ryhtyy etsimään uutta ostajaa kahdelle Mistral-tukialukselle, jotka Venäjä oli alun perin tilannut. Useat maat ovat puolustusministeri Jean-Yves Le Drianin mukaan kiinnostuneet aluksista.

Ranskan ja Venäjän presidentit sopivat keskiviikkona virallisesti Mistral-kaupan perumisesta. Ranska on luvannut palauttaa Venäjän ennalta maksamat rahat. Ranska saa näin alukset täysin omistukseensa.

Ranskan oli määrä toimittaa Venäjälle kaksi helikopteritukialusta vuoden loppuun mennessä, mutta se perui kaupan Ukrainan sodan vuoksi. Hinnan arvioidaan olleen 1,2 miljardia euroa. Le Drian sanoo, että kaupan peruuntumisesta Ranskalle aiheutuvat kulut jäävät tämän summan alle, koska aluksia ei vielä ole saatu valmiiksi.

200-metriset alukset ovat telakalla Länsi-Ranskassa. Uutistoimisto AFP:n haastattelemat asiantuntijat arvioivat, että Ranskan on hankala löytää niille ostajaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme