Mainos
Mainos

Ranska puolusti sananvapautta kynin ja mäkihypyin

Ranskalaiset ovat tänään pysähtyneet muistamaan terrori-iskuissa kuolleita. Myös sananvapautta on puolustettu muun muassa kokoamalla kynistä muistomerkkejä. Myös yhdistetyn maailmancupin osakilpailussa on puolustettu sananvapautta.

Ranskan hallitus on päättänyt, että Pariisissa ja lähialueilla säilytetään toistaiseksi korkein hälytysvalmius viime päivien terrori-iskujen takia.

Huomenna jopa miljoonaa ihmisen odotetaan suurmarssille terroria vastaan ja sananvapauden puolesta. Mukaan on lupautunut myös joukko useiden maiden kärkipoliitikkoja. Muun muassa Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu aikovat osallistua.

Kolme epäiltyä terroristia sai eilen surmansa kahden eri poliisioperaation yhteydessä. Ranskan poliisi etsii kuitenkin edelleen ruokakaupassa panttivankeja ottaneen asemiehen naisystävää. Poliisin mukaan 26-vuotias nainen on aseistettu ja vaarallinen.

Useita ihmisiä on otettu kiinni kuulusteluja varten. Iskuissa sai surmansa 17 ihmistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme