Mainos
Mainos

Ranska suomii yhä Yhdysvaltoja, Venäjä sovinnollisempi

Ranska jatkaa Yhdysvaltojen arvostelua hyökkäyksestä Irakiin. Pääministerin Jean-Pierre Raffarinin mukaan Yhdysvallat teki sekä moraalisen, poliittisen että strategisen virheen aloittaessaan sodan Irakia vastaan.

Raffarin moittii Yhdysvaltoja muun muassa siitä, että sota olisi voitu välttää ja että se lisää epävakautta Lähi-idässä.

Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin on ottanut kantaa maan Yhdysvalta-suhteisiin. Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet eivät Putinin mielestä kärsi vakavia vahinkoja Irak-erimielisyyksien vuoksi.

Venäjä on tehnyt yhteistyötä Yhdysvaltain kanssa, ja tulee tekemään tulevaisuudessakin, Putin sanoo. Hänen mukaansa maat pyrkivät ratkaisemaan kansainvälisiä ongelmia ja kriisejä yhdessä.

Irakin sotatoimet ovat herättäneet Venäjällä laajaa vastustusta, ja myös Putin on aiemmin arvostellut Yhdysvaltain aloittamaa sotaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme