Mainos
Mainos

Ranska suunnittelee huivikieltoa kouluihin

Ranskan hallitus suunnittelee yhä kieltävänsä muslimien käyttämät päähuivit kouluissa. Pääministeri Jean-Pierre Raffarinin mukaan kielto suojelisi koululaisia uskonnolliselta painostukselta.

Uskonnollista fundamentalismia voimakkaasti vastustava Ranskan valtio ja maan suuri muslimiväestö ovat jo vuosien ajan riidelleet huivikiellosta, joka loukkaisi muslimien mielestä uskonnonvapautta.

Raffarinin mielestä asia on päinvastoin. -Päätös on oikea, jos se suojelee kaikkia naisia kaikelta ääriuskonnolliselta painostukselta, Raffarin totesi puhuessaan keskusta-oikeistolaisen UMP-puolueensa kokouksessa. -Tässä ei ole kyse uskonnosta vaan naisten vapautuksesta.

Kiistan keskiössä ovat kymmenet nuoret musliminaiset, jotka ovat joutuneet jättämään koulunsa tai työpaikkansa kieltäydyttyään luopumasta huivistaan. Hallitus pitää huivia voimakkaan uskonnollisen vakaumuksen tunnuksena, joka koetaan ongelmalliseksi.

Huivikiellon vastustajien mielestä on kohtuutonta, että rajoitukset kohdistuvat vain muslimien käyttämiin tunnuksiin.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme