Mainos
Mainos

Ranska varautuu lintuinfluenssan leviämiseen

Lääkevarastoja täydentämisen lisäksi tärkeimmillä lentokentillä aiotaan lisätä terveystarkastuksia.

Ranskassa varaudutaan entistä järeämmillä toimilla mahdolliseen lintuinfluenssaepidemiaan. Lääke- ja rokotevarastoja täydennetään tarvittavalle tasolle. Lisäksi hankitaan parisataa miljoonaa kappaletta hengityssuojaimia ensi vuoteen mennessä, pääministeri Dominique de Villepin kertoo.

De Villepin ilmoitti myös uusista terveystarkastuksista tärkeimmillä lentokentillä. Hän päätti nostaa valmiutta keskusteltuaan hallituksen kanssa riskeistä, jotka liittyvät lintuinfluenssaan.

Lintuinfluenssa on vaatinut noin kuusikymmentä ihmishenkeä Aasiassa sitten vuoden 2003. Lintujen influenssavirukset tarttuvat ihmiseen yleensä huonosti. Ihminen voi saada tartunnan kosketeltuaan paljain käsin sairastunutta lintua tai sen eritteitä.

Asiantuntijat ovat varoittaneet maailmanlaajuisesta pandemiasta, jos lintuinfluenssa kehittyy nopeasti ihmisestä toiseen tarttuvaksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme