Mainos
Mainos

Ranskalainen asbestialus palasi kotisatamaan

Entinen Ranskan laivaston ylpeys ei myrkkyineen kelvannut intialaisillekaan. Aluksen purkaminen on vaivannut omistajien päätä jo yhdeksän vuotta.

Ranskalainen lentotukialus Clemenceau palasi varhain tänä aamuna Brestin satamaan yritettyään turhaan päästä purettavaksi Intiaan.

Aikanaan Ranskan laivaston ylpeytenä ollut valtava alus matkasi alkuvuodesta Intiaan, missä sen runsaasti asbestia sisältävä runko oli määrä purkaa. Ympäristöjärjestö Greenpeace ja Intian kauppajärjestöt estivät kuitenkin yrityksen, koska purkutyö olisi vaarantanut intialaisten työntekijöiden terveyden.

Ranskan laivasto hylkäsi Clemenceaun vuonna 1997. Sen jälkeen se myytiin espanjalaiselle yhtiölle, jonka oli tarkoitus purkaa laivan rakenteet. Yhtiö kuitenkin huomasi, ettei työtä voitu tehdä EU:n alueella terveys- ja turvallisuussäädösten vuoksi.

Clemenceauta yritettiin viedä ensin Turkkiin, mutta se käännytettiin pois. Sen jälkeen määränpääksi otettiin Intia. Viiden kuukauden matka päättyi nolosti takaisin kotisatamaan Ranskaan. Nyt selvitetään, kuinka paljon asbestia laivan rakenteissa on jäljellä ja kuinka se saataisiin purettua turvallisesti.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme