Mainos
Mainos

Ranskalaiset äänestäneet laiskasti

Äänestysaktiivisuus vaikuttaa vaisummalta kuin presidentinvaaleissa. Nyt valitaan edustajat parlamentin 577-paikkaiseen alahuoneeseen. Voittajaksi noussee presidentti Sarkozyn oikeistolainen UMP-puolue, jolla on enemmistö myös nykyisessä parlamentissa.

Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn odotetaan lisäävän parlamentaarista kannatustaan tämänpäiväisissä parlamenttivaaleissa. Ranskalaiset ovat kuitenkin käyneet varsin laimeasti äänestämässä ja vain alle puolet oli käynyt täyttämässä kansalaisvelvollisuutensa pari tuntia ennen vaalihuoneistojen sulkeutumista.

Mielipidemittaukset ennustivat Sarkozyn oikeistolaiselle UMP-puolueelle 366-419 paikkaa 577-paikkaiseen kansalliskokoukseen. Eroavassa parlamentissa UMP:lla on 359 paikkaa. Sosialisteille mittaukset osoittivat 120-173 paikkaa. Äärioikeistolaisen kansallispuolueen ei odoteta saavan uuteen parlamenttiin yhtään paikkaa.

-Tämä on kansanäänestys Sarkozyn uudistusohjelmasta, sanoi eräs äänestäjä.

Sarkozy lupasi presidentinvaalikampanjassaan laajoja uudistuksia Ranskan työ- ja talouselämään. Ranskalaiset äänestävät tänään jo kolmatta kertaa vajaassa kahdessa kuukaudessa. Presidentinvaalien kaksi kierrosta käytiin huhti-toukokuussa.

Parlamenttivaaleissa järjestetään vielä toinen kierros viikon päästä sunnuntaina.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme