Mainos
Mainos

Ranskalaiset etenevät Malissa - islamisteilta vallattu tärkeä tukikohta

Malissa islamistikapinallisia vastaan taistelevat ranskalaisjoukot ovat saavuttaneet maan pohjoisosan viimeisen tärkeän kaupungin Kidalin.

Ranskalaiskoneita on laskeutunut Kidalin lentokentälle, ja helikopterit varmistavat tilannetta taivaalla.

Kovan linjan islamisteista eronnut ryhmä ilmoitti viime viikolla hallitsevansa Kidalia ja kertoi nyt neuvottelevansa ranskalaisten kanssa. Ryhmä on omien sanojensa mukaan sanoutunut irti terrorismista ja kannattaa rauhanomaista ratkaisua.

Ranskalaisjoukot ovat aiemmin tällä viikolla saaneet islamisteilta hallintaansa pohjoiset Gaon ja Timbuktun kaupungit. Kidalin sanottiin olevan kapinallisten viimeinen tukikohta.

Ranska lähetti sotilaita noin kolme viikkoa sitten Maliin, joka oli pyytänyt apua taisteluun islamistikapinallisia vastaan. Useiden lähteiden mukaan islamistiryhmä Ansar Dinen ja paikallisen al-Qaidan johtajat ovat paenneet vuorille.

Etiopiassa Mali-kokouksessa saatiin eilen kasaan noin 340 miljoonan euron apulupaukset niin sotilasoperaatiolle kuin humanitaariseen toimintaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme