Mainos
Mainos

Ranskalaiset katkerina JAS-kaupasta

Ranskalainen hävittäjäkoneiden valmistaja Dassault Aviation kommentoi happamasti Brasilian päätöstä ostaa ruotsalaisia JAS Gripen -hävittäjiä. Dassault'n mielestä JAS ei ole saman luokan kone kuin sen valmistama Rafale.

– Valitamme että valinta kohdistui Gripeniin, jossa on paljon kolmannen osapuolen, etenkin yhdysvaltalaisten alihankkijoiden varusteita, lausuu Dassault kommentissaan, kirjoittaa yhdysvaltalaislehti The Wall Street Journal.

Dassault'n mielestä Brasilia ei ota huomioon ranskalaiskoneen kustannustehokkuuta eikä korkeaa teknistä laatua.

Vakoilujupakka vei USA:n mahdollisuudet

Ruotsalainen uutistoimisto TT kertoi eilen, että Brasilia ostaa ruotsalaisia Jas-hävittäjiä. Toimisto perusti uutisensa brasilialaisviestimien tietoihin. Kaupan arvoksi on ilmoitettu noin 5 miljardia dollaria.

Brasilia on neuvotellut 36 hävittäjän hankkimisesta. JASin kanssa on kilpaillut Rafalen lisäksi amerikkalaisen Boeingin valmistama Hornet. FA-18.

Elokuussa tietovuotaja Edward Snowden kertoi, että Yhdysvallat oli vakoillut muun muassa Brasilian hallituksen jäseniä. Tieto heikensi amerikkalaishävittäjän mahdollisuuksia neuvotteluissa.

Ranskalaishävittäjää Brasilia on taas pitänyt liian kalliina.

 


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme