Mainos
Mainos

Ranskalaiset kuorma-autoilijat tukkivat rajoja

Ranskalaiset kuorma-autoilijat ovat ryhtyneet tukkimaan ajokeillaan maan rajoja vastalauseena työajan lyhentämissuunnitelmille. Varhain aamulla sadat kuorma-autot estivät liikenteen Ranskan ja Belgian välisellä rajalla. Myös Saksaan suuntautuva liikenne puuroutui raja-asemilla mielenosoituksen vuoksi.

Ranskan kuljetusalan työantajapuoli vastustaa hallituksen suunnitelmia lyhentää myös kuorma-autoilijoiden työaikaa osana yleistä työaikojen lyhentämistä. Rajoituksia on tulossa viikkotyöaikoihin ja yksittäisiin ajovuoroihin. Kuljetusliikkeet sanovat myös polttoaineiden hinnannousun vaikeuttavan heidän elinkeinoaan. Mielenosoituksen tarkoituksena on estää raskaan liikenteen pääsy Ranskan puolelle.
Kuljetusalan työnantajaliittojen mukaan henkilöautoliikennettä ei ole tarkoitus häiritä, mutta ainakin Saksan vastaisilla raja-asemilla myös henkilöautot joutuivat odottamaan pitkään tai juuttuivat kokonaan rajanylityspaikoille.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme