Mainos
Mainos

Ranskalaiset lakkoilevat jälleen - lennot peruttu

Ranskassa lakot sekoittavat jälleen pahasti liikennettä. Kyseessä on kuukauden sisällä neljäs kerta, kun ranskalaiset lähtevät kaduille osoittamaan mieltään hallituksen kaavailemaa eläkeuudistusta vastaan.

Lakkojen takia suuri osa lennoista on peruttu Pariisin kentillä. Lisäksi juna- ja metroliikenne takkuaa pahoin. Myös opettajat ja postin työntekijät ovat lakossa.

Kolme aiempaa päivän mittaista lakkoa keräsi kaduille satojatuhansia ihmisiä ympäri maata. Nyt ammattijärjestöt uhkaavat lakkoilla niin kauan, kunnes hallitus taipuu muuttamaan eläkeuudistusta.

Hallitus haluaa nostaa vähimmäiseläkeikää kahdella vuodella 62 vuoteen. Lisäksi täyden eläkkeen voisi saada 65 vuoden sijasta vasta 67-vuotiaana.

Eläkeiän nostolla Ranska yrittää tilkitä julkisen talouden vajettaan. Epäsuosittu uudistus on painanut presidentti Nicolas Sarkozyn kannatuslukemat ennätysalas.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme