Mainos
Mainos

Ranskalaiskoneen mysteeri uhkaa jäädä selvittämättä

Atlanttiin pudonneen ranskalaiskoneen turma on yhä täysi mysteeri. Pelastajat etsivät edelleen ruumiita ja koneen osia, ranskalaistutkijat kertovat. Tähän mennessä merestä on nostettu 50 ihmisen ruumiit.

Koneen lentotietoja tallentavia mustia laatikoita ei ole vielä löydetty. Turman syytä on lähes mahdotonta selvittää ilman laatikoita, joiden lähettämä signaali lakkaa tämän kuun lopussa.

Myös ruumiiden löytäminen vaikeutuu päivä päivältä, brasilialaisviranomaiset sanovat. Etsintöjä on vaikeuttanut huono sää.

Tutkijat ovat saaneet aiemmin selville, että lentokoneen nopeusmittarit näyttivät toisistaan poikkeavia lukemia. Mittaritietojen vaikutusta turmaan ei kuitenkaan osata vielä arvioida.

Lentoturman arvioidaan maksavan vakuutusyhtiöille jopa 100 miljoonaa euroa, josta suurin osa muodostuu omaisille maksettavista korvauksista.

Rio de Janeirosta Pariisin matkalla ollut Air Francen kone putosi mereen kesäkuun alussa. Koneessa oli 228 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme