Mainos
Mainos

Epäillyllä mukana kivääri ja kranaatteja – useita loukkaantunut kouluammuskelussa Ranskassa

Eteläranskalaisessa koulussa on ammuttu, kertoo paikallinen media.

Ranskan sisäministeriön tiedottaja ehti ilmoittaa, että kahdeksan olisi haavoittunut ammuskelussa, mutta paikallisviranomaisten mukaan luku on kolme. Viisi muuta loukkaantunutta saivat vammoja ampumisten jälkeen syntyneessä paniikissa.

Uutistoimistojen mukaan epäilty tekijä on koulun 17-vuotias oppilas, joka avasi tulen rehtoria kohti. Ampujalla oli mukanaan kivääri, kaksi käsiasetta ja kaksi kranaattia. 

Alun perin uutisoitiin, että tekijöitä olisi ollut kaksi, mutta nämä tiedot eivät ilmeisesti pidä paikkaansa. 

Ampuminen tapahtui aamulla lukiossa Grassessa. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan 17-vuotias opiskelija on pidätetty. Poliisi ei tunne häntä entuudestaan.

Poliisin erikoisjoukot ovat paikalla, ja koulu on eristetty. Viranomaiset kehottavat paikallisia asukkaita pysymään kotonaan. Grassen kaikki koulut ovat keskeyttäneet toimintansa ja pääsy niihin on suljettu.  

BBC:n mukaan Ranskan hallitus lähetti terroristihyökkäysvaroituksen kansalaisten kännyköihin, mutta tapahtumalla ei uskota olevan tekemistä terrorismin kanssa. 

Poliisilähteistä on kerrottu, että kiinniotettu mies oli katsellut joukkomurhista kertovia videoita.  

Paikallishallinnon johtaja Christian Estrosi kertoi, että alustavien arvioiden mukaan tekijällä saattaa olla psyykkisiä ongelmia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme