Mainos
Mainos

Ranskalaisleipurit ajavat patonkia Unescon maailmanperintölistalle – "Patonki on Ranskan symboli aivan kuin Eiffel-torni"

Ranskalaiset leipurit haluavat perinteisen patongin YK:n Unescon maailmanperintölistalle. Leipurit ovat huolestuneet siitä, että leivän laatu huononee Ranskassa. Asiasta kertoo The French Local -verkkolehti.

Leipureiden mukaan perinteinen ranskalainen patonki on tehty perinteisten menetelmien mukaan toisin kuin lukuisat muut patongit, joita voi ostaa jokaisesta supermarketista.

Ranskan Leivontayhdistyksen johtaja yrittää vaikuttaa maan presidentti Emmanuel Macronin, jotta patonki saataisiin maailmanperintölistalle suojeltavaksi.

Monien ranskalaisleipureiden mielestä patonki on Ranskan symboli samalla tavalla kuin Eiffel-torni.

Vuoden 1993 hallituksen laatiman ”leipäasetuksen” mukaan ranskalainen perinteinen patonki valmistetaan käyttämällä vain neljää ainesosaa: jauhoja, hiivaa, suolaa ja vettä.

Leipureiden mukaan leipä on ranskalaisessa arjessa tärkeä elementti, ja laadukas patonki asia, joka on syytä ottaa vakavasti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme