Mainos
Mainos

LIVE: Terroristijahdissa tulitaistelu ja panttivankitilanne

Ranskan poliisin mukaan Pariisin koillispuolella on käynnissä panttivankitilanne. Alueen asukkaita on kehotettu pysymään sisällä.

Poliisi on vahvistanut, että se piirittää rakennusta Pariisin koillispuolella lähellä Charles de Gaullen lentokenttää.

Useiden ranskalaismedioiden mukaan Dammartin-en-Goelen kaupungissa sijaitsevassa yrityksessä on panttivankeja. Panttivankien määrästä ei ole tietoa.

Useiden eri medioiden mukaan terroristeiksi epäiltyjen kaappaajien kanssa ilmeisesti neuvotellaan.

Aiemmin samalla alueella käytiin laukaustenvaihtoa, kun poliiseja kohti oli ammuttu varastetusta autosta. Nainen, jolta Peugeot 206 -auto varastettiin, on kertonut tunnistaneensa varkaat veljeksiksi, jotka tappoivat 12 ihmistä pariisilaisen satiirilehden toimituksessa.

Taivaalla on lentänyt useita helikoptereita.

Presidentti Francois Hollande seuraa takaa-ajoa toimistostaan sisäministeri Bernard Cazeneuven kanssa. Sisäministeri on vahvistanut, että Pariisin koillispuolella on käynnissä erikoisjoukkojen operaatio..  

MTV Uutisten toimittaja Aino Huilaja on parhaillaan Pariisissa seuraamassa etsintöjen etenemistä. 

Aiemmin on kerrottu, että poliisi käy läpi metsäaluetta Koillis-Ranskassa. Varmat tiedot ovat kuitenkin kiven alla

Picardyn alueelle Koillis-Ranskaan on julistettu korkein hälytystila ja alueen taloja käydään edelleen läpi.

– Poliisi ja armeijan erikoisjoukot ovat tietysti puhuttaneet paikallisia asukkaita ja muun muassa kieltänyt ihmisiä antamasta kuvaamiaan valokuvia ja videoita julkisuuteen. Ne saattaisi viranomaisten mukaan paljastaa operaatiosta jotain sellaista, mikä saattaisia vaikeuttaa etsittyjen kiinnisaamista, Huilaja kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme