Ranskalaisviranomainen lentoturmasta: ”Saattoi olla tahallinen teko”

Germanwingsin lentoturman ympärillä pyörii useita avoimia kysymyksiä. New York Timesin haastatteleman ranskalaisviranomaisen mukaan on mahdollista, että kyseessä on harkittu teko.

Yhtenä mahdollisuutena turman syylle on esitetty äkillistä tapahtumaa, kuten tulipaloa tai nopeaa paineenlaskua matkustamossa. Tätä ei kuitenkaan tue se, että ohjaamosta ei kuulunut minkäänlaista yhteydenottoa lennonjohtoon, kun kone alkoi pudota.

Tutkinnassa mukana olevan ranskalaisviranomaisen mukaan lentäjien hiljaisuus on ”häiritsevää”.

– Tämä vaikuttaa todella oudolta: hyvin pitkä lasku normaalilla nopeudella ilman mitään yhteydenottoa, vaikka sää oli täysin selkeä, viranomainen sanoi New York Timesille.

Toistaiseksi ei ole tullut esiin mitään todisteita teknisistä ongelmista tai siitä, että kone olisi räjähtänyt kesken lennon.

– Niinpä meidän pitää ottaa huomioon mahdollisuus, että kyseessä  on tahallinen teko.


 

Kommentoi

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot