Mainos
Mainos

Ranskan bussiturma: Paikalliset tiesivät tien vaaralliseksi

Ranskassa tänään aamulla 43 ihmisen hengen vaatinut liikenneonnettomuus tapahtui paikalla, jonka paikalliset tiesivät vaaralliseksi, uutisoivat ranskalaismediat.

Kuorma-auto ja bussi kolaroivat Puisseguinissa noin viidenkymmenen kilometrin päässä Bordeaux'sta maan lounaisosassa.

Autot syttyivät törmäyksen jälkeen tuleen.

Onnettomuuden yksityiskohdat olivat heti tapahtuman jälkeen epäselviä.  

– Ilmeisesti bussi liukui tienpenkkaan. Kuorma-auto ja bussi olivat ilmiliekeissä. Savu näkyi kymmenen kilometrin päähän, kertoi paikallinen kauppias Puisseguinista RTL-kanavalle.  

Uutistoimisto AFP:n mukaan pelastusviranomaiset ovat kertoneet, että osa bussissa olleista matkustajista kuoli syttyneessä palossa. Bussi oli täynnä lomamatkalle lähdössä olevia eläkeläisiä läheiseltä kylältä.


Viiden ihmisen kerrotaan selvinneen hengissä onnettomuudesta. Kuorma-auto kuljetti tietojen mukaan puuta. Kuorma-auton kuljettaja ja myös bussin kuljettaja kuolivat yhteentörmäyksessä.

Sisäministeriön tiedottaja Pierre Henri-Brandetin mukaan neljä onnettomuudessa mukana olleista on loukkaantunut vakavasti. Kahdella on pahoja palovamoja ja kahdella päävamoja.

– Tämä on käsittämätön tragedia äärimmäisellä uhriluvulla. Tämä on katastrofi, hän sanoi.

Hänen mukaansa onnettomuus tapahtui vain muutama minuutti sen jälkeen, kun eläkeläisryhmän bussi oli lähtenyt kotikylästä Petit Palaisista. Joukko oli päivämatkalla rannikolle Landesin alueelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme