Mainos
Mainos

Ranskan hallitus leikkaa palkkaansa

Ranskan uusi hallitus kokoontuu tänään ensimmäistä kertaa presidentti Francois Hollanden johdolla. Helatorstain istunnossa ensimmäisenä asiana on presidentin ja ministereiden palkkojen alentaminen kolmanneksella.

Kansallisena vapaapäivänä kokoontuvan hallituksen pääministeri Jean-Marc Ayrault kertoo, että tarkoituksena on näyttää esimerkkiä muille ranskalaisille. Ayrault on luvannut nostaa maan pikavauhtia takaisin jaloilleen.

Pääministeri Ayraultille ministerin salkku on ensimmäinen laatuaan. Myöskään toissapäivänä virkaan astunut Hollande ei ole ollut maan hallituksessa aiemmin mukana.

Uusi hallitus koostuu enimmäkseen maltillisista sosialisteista ja sosialistipresidentti Hollanden pitkäaikaisista liittolaisista. Hollanden vaalilupauksen mukaisesti kokoonpanossa on pyritty tasa-arvoon. Kärkipaikat on kuitenkin jaettu miehille.

Entinen pääministeri Laurent Fabius on uudessa kokoonpanossa ulkoministeri. Talousministeriksi Hollande nimitti vaaleissa Nicolas Sarkozya vastaan taistelleen kampanjapäällikkönsä Pierre Moscovicin.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme