Mainos
Mainos

Pariisin iskujen silminnäkijä makasi muiden ihmisten alla: ”Sitten he aloittivat ampumisen”

Ranskan terrori-iskun silminnäkijä Jerome Bartelemy makasi maahan pakotettujen ihmisten alla, kun terroristit aloittivat kylmäverisen surmaamisen. 

Bartelemy oli sisällä murhenäytelmän kohteeksi joutuneessa Bataclan-konserttisalissa, kun hän kuuli ääniä. Baarialueella käymässä ollut Bartelemy luuli niitä aluksi ilotulitteiksi, mutta näki sitten kaksi Kalashnikovein aseistautunutta miestä. 

– He vaativat meitä kaikkia makaamaan lattialle ja olin kokonaan muiden ihmisten alla. He alkoivat ampua aseillaan, keskeyttivät ja jatkoivat sitten taas,  Bartelemy kertoi. 

Hän sanoi, että miehet eivät näyttäneet 25-vuotiaita vanhemmilta ja toimivat hyvin rauhallisesti, mikä järkytti Bartelemya. 

– Mietimme, ovatko luodit aitoja vai eivät. Sitten näin heidän ampuvan jonkun ja ymmärsin. 

"Loukussa kuin rotat"

Kolme ystävystä Gregoire, Thomas ja Nicolas kertoivat ranskalaislehdelle, että hyökkääjät saapuivat noin puoli tuntia ennen kuin illan esiintyjän Eagles of Death Metalin oli tarkoitus aloittaa. 

– He ampuivat kaikki baarissa. Se oli kuin tuuli vehnäpellossa, kaikki kaatuivat – kuolleet, loukkaantuneet ja elävät, kolmikko kuvaili.

– Vaikka emme ole kokeneet sotaa, yhtäkkiä ymmärsimme, minkälaista se on.

Ystävyksistä kaksi päätyivät rakennuksen katolle, jossa he odottivat yhdessä 50 muun kanssa kahden tunnin ajan. 

– Olimme loukussa kuin rotat, joka paikassa ammuttiin. 

Lähde: Sky News


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme