Liveseuranta: Ranskan iskusta kiinniotetulla ei rikostaustaa

Aamulla, ennen kello yhtätoista Suomen aikaa auto, jossa oli kaksi miestä, tunkeutui Air Products-nimisen kaasutehtaan alueelle räjäyttäen alueella olleita kaasupulloja. Isku tapahtui suurella teollisuusalueella lähellä Lyonin kaupunkia, Kaakkois-Ranskassa.

---

Ranskan iskun liveseuranta jatkuu täällä

Klo 14.30:

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy tuomitsi Ranskan iskun Twitter-viestissään.

---

Klo 14.23: Sisäministerin mukaan iskusta epäiltyä oli tutkittu radikalisoitumisesta. Ministerin mukaan epäillyllä oli yhteys sunni-islamilaiseen Salafist-liikkeeseen. 

--

Klo 14.20: Iskusta epäillyllä ei ollut rikostaustaa, kertoo Ranskan sisäministeri. Poliisi on ottanut kiinni epäillyn apurin

---

Klo 14.10

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi tiedotustilaisuudessa, että tänään itäranskalaiseen kaasutehtaaseen tehty hyökkäys oli terroriteko. Iskusta epäilty henkilö on otettu kiinni ja tunnistettu.

---

Kaksi henkilöä haavoittui iskussa. Tehtaan alueelta löytyi lisäksi ilmeisesti aikaisemmin teloitetun arabialaistaustaisen miehen päätön ruumis.

Teloitetun miehen pää oli sidottu tehtaan verkkoaitaan. Ruumis oli paikallislehti Le Dauphinén mukaan arabiankielisen kirjoituksen peitossa. Teloitetun miehen ei uskota olleen tehtaan työntekijöitä.

Tehtaalta oli mediatietojen mukaan löytynyt myös yksi valkoinen ja yksi musta lippu, joissa arabiankielistä tekstiä.

Tähän mennessä yksi, noin kolmekymmentävuotias mies on saatu kiinni, mutta hän ei suostu sanomaan sanaakaan. Hänellä ei ole henkilöllisyystietoja mukana. Bryselissä puhuneen presidentti Francois Hollanden mukaan pidätetty on tunnistettu.

Tehtaan alue on nyt kokonaan saarrettu ja sen neilsenkymmentä työntekijää evakuoitu. Alueella on paljon pelastushenkilökuntaa ja poliiseja. 

Pääministeri Manuel Valls on määrännyt turvallisuusmääräyksiä alueella kiristettäviksi. Maan sisäministeri Bernard Cazeneuve on jo paikalla. Myös Presidentti Francois Hollande on palaamassa Pariisiin jo tänään, kesken Brysselin huippukokouksen.

 

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme