Mainos
Mainos

Ranskan juna-ammuskelijan taltuttaja oli sotilas Afganistanista: Tämän piti olla lomani

Ranskassa pikajunassa ampumaan alkaneen miehen taltuttamiseen osallistunut yhdysvaltalaissotilas oli lomalla palveluksesta Afganistanissa.

Oregonilainen 22-vuotias Alek Skarlatos, joka kuuluu Yhdysvaltain kansalliskaartiin, kertoi niin ikään armeijassa palvelevan ystävänsä haavoittuneen asemiehen kanssa kamppaillessaan. Miehet saivat lopulta automaattiaseella ja veitsillä varustautuneen hyökkääjän taltutettua.

– Palasin juuri viime kuussa Afganistanista ja tämän piti olla lomani sieltä, Skarlatos kertoi.

Muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve ovat kiitelleet asemiehen taltuttajia siitä, että heidän nopea toimintansa esti suuremman tragedian.

– Ilman matkustajien rohkeutta meillä olisi ollut käsissämme hirvittävä tragedia, Cazeneuve sanoi tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltalaisen sotilaan lisäksi kaksi muuta ihmistä haavoittui, kun 26-vuotias mies aloitti ampumisen Pariisista Amsterdamiin matkalla olleessa junassa eilen.

Haavoittuneiden joukossa oli ranskalainen näyttelijä Jean-Hugues Anglade. Aiemmin kolmannen haavoittuneen kerrottiin olevan britti, mutta Britannian median siteeraaman ulkoministeriön edustajan mukaan Britannian kansalaisia ei haavoittunut ampumisessa.

Marokkolaistaustaisen ampujan motiiveista ei vielä ole tietoa. Mies oli kuitenkin entuudestaan tuttu Ranskan tiedustelupalvelulle. Mies nousi junaan viranomaisten mukaan ilmeisesti Brysselistä. Hänet pidätettiin junan pysähdyttyä Arrasin asemalla Pohjois-Ranskassa. Ampumista tutkitaan mahdollisena terroritekona.  

Lähteiden mukaan mies oli asunut jonkin aikaa Espanjassa ennen kuin oli muuttanut Ranskaan vuonna 2014, kertoo espanjalaislehti El Pais. Lehden mukaan mies oli käynyt Syyriassa.   

Ranskan viranomaiset ovat tehostaneet turvatoimia sen jälkeen, kun jihadistien hyökkäyksessä Charlie Hebdo -lehden toimitukseen kuoli 12 ihmistä. Hyökkäys tapahtui tammikuussa Pariisissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme