Mainos
Mainos

Ranskan kouluampuja jahtasi lapsia sisälle kouluun

Ranskan kouluampuja jahtasi lapsia sisälle kouluun, kertovat syyttäjäviranomaiset.

Tappaja saapui paikalle Ozarah Hatorahin juutalaiskouluun Toulousessa moottoripyörällä hiukan ennen aamukahdeksaa paikallista aikaa ja alkoi välittömästi tulittaa ympärilleen.

Ampuja tappoi opettajan, tämän kaksi poikaa ja yhden muun oppilaan. Viides uhri, 17-vuotias poika, on sairaalassa kriittisessä tilassa.

– Hän ampui kaikkea näkemäänsä: niin lapsia kuin aikuisiakin. Sen jälkeen hän jahtasi joitakin oppilaita sisälle kouluun, vahvisti syyttäjä Michel Valet.

Ampuja käytti ensin pienikaliiperisempaa, yhdeksän millin asetta, mutta se ilmeisesti jumiutui, minkä jälkeen hän alkoi tulittaa järeällä 45-kaliiperin aseella ennen kuin pakeni paikalta.

Järeämpi ase on samanlainen, jota käytettiin viime viikolla kahdessa erillisessä ampumavälikohtauksessa Lounais-Ranskassa. Niissä tapettiin yhteensä kolme sotilasta, jotka kaikki olivat taustaltaan pohjoisafrikkalaisia.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy piti tapausta tuoreeltaan "kansallisena tragediana", ja Israel ilmoitti olevansa syvästi järkyttynyt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme