Mainos
Mainos

Ranskan lentokentillä lakkoillaan

Finnair liikennöi tänään Pariisiin vain yhden, iltapäivällä Helsingistä lähtevän vuoron. Muut Pariisin-lennot on peruttu Ranskan lennonjohtajien lakon vuoksi.

Ranskassa neljä viidestä lentovuorosta jää tänään lentämättä lennonjohtajien lakon vuoksi. Vuorokauden mittaisella työnseisauksella tuetaan eri ammattiliittojen kampanjaa Ranskan hallituksen suunnittelemaa eläkeuudistusta vastaan.

Lentoyhtiö Air France on ilmoittanut lentävänsä vain osa kotimaan lennoista, ja monet kansainväliset lentoyhtiöt ovat peruneet tämänpäiväiset vuoronsa Ranskaan. Finnair lentää Pariisiin tänään vain yhden vuoron. Lakon vuoksi peruuntuu kolme Helsingin ja Pariisin välistä reittilentoa. Liikenne Helsingistä Pariisiin ja takaisin hoidetaan Boeing-757 -koneella, johon mahtuu valtaosa peruuntuneiden vuorojen matkustajista.

Lennonjohtajien lisäksi eläkeprotestiin yhtyvät tänään opettajat sekä posti- ja telealan työntekijät. Jos hallitus ei edelleenkään peräänny, ensi viikolla lakkojen takia pysähtyvät junat ja Pariisin metro. Ensi kuussa parlamentille esiteltävä eläkeuudistus nostaisi täyteen eläkkeeseen vaadittavien työvuosien määrää erityisesti julkisella sektorilla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme