Mainos
Mainos

Ranskan lentoliikenne on ajautumassa parhaillaan kaaokseen

Ranskan lentoliikenne on ajautumassa kaaokseen lentoyhtiö Air Francen lentäjien lakon vuoksi. Pariisissa Charles de Gaullen -lentokentältä yhtiön lennoista on iltapäivään mennessä peruttu vajaat puolet.   

Muualla tilanne on ollut vielä huonompi: Marseillessa peruttiin kolme neljästä lennosta ja Lyonissa yli 70 prosenttia lennoista. 

Lentäjien lakon on määrä kestää viikon. Air Francen mukaan huomisen lennoista perutaan ainakin 60 prosenttia.   

Lakon syynä ovat Air Francen aikeet panostaa tuntuvasti halpalentoyhtiöönsä Transaviaan. Lentäjät pelkäävät tämän johtavan palkkojen polkemiseen.  

-Kyse on periaatteesta. Palkkojen korotuksista ei edes ole ollut mitään puhetta, perustelee lentäjien ammattiliiton edustaja Jean-Louis Barber.  

Jumiutuneilta matkustajilta ei ole löytynyt ymmärrystä periaatteille.  

-Olen kurkkuani myöten täynnä Ranskan lakkoja. Aina kun tänne tulee, on ongelmia. Nytkään en pääse kotiin, että kiitos vaan, puhisi Pariisiin jämähtänyt Jean-Marc Ragot.  

Lakko ei vaikuta Air Francen lentoihin Helsinki-Vantaan lentoasemalta, koska niitä operoivat muut lentoyhtiöt, kerrottiin Finaviasta STT:lle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme