Mainos
Mainos

Ranskan mielenosoituksissa kahakoitiin taas

Mielenosoituksia järjestettiin yhteensä noin 160 kaupungissa. Parisiin yhteenotossa pidätettiin yli 160 mielenosoittajaa.

Ranskan työlainuudistusta vastustaneissa mielenosoituksissa on jälleen kahakoitu yön aikana. Ay-liikkeen, opiskelijoiden ja vasemmisto-opposition kokoamiin mielenosoituksiin osallistui yhteensä noin miljoona ihmistä.

Pariisissa 350 000 ihmisen marssi päättyi mellakkaan, kun sadat mielenosoittajat alkoivat heittää marssia vartioimaan tulleita poliiseja esineillä ja rikkoa ikkunoita. Myös ajoneuvoja kaadettiin.

Yhteenotossa loukkaantui ainakin seitsemän poliisia ja 17 mielenosoittajaa. Yli 160 mielenosoittajaa pidätettiin.

Mielenosoituksia järjestettiin yhteensä noin 160 kaupungissa. Myös Lillen ja Grenoblen mielenosoituksissa oli levottomuuksia. Varsinkin opiskelijat ovat vastustaneet hallituksen suunnittelemaa työlainuudistusta kiivaasti, koska se mahdollistaisi nuoren työntekijän nykyistä helpomman irtisanomisen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme