Mainos
Mainos

Ranskan oikeisto sivalsi: Eurooppa ulottuu Atlantilta Uralille, ei Washingtonista Brysseliin

Ranskan äärioikeistolainen kansallinen rintama sai viikonloppuna venäläisiä arvovieraita, kun venäläisparlamentaarikot Andrei Isajev ja Andrei Klimov vierailivat rintaman puoluekokouksessa.

Parlamentaarikot edustavat presidentti Vladimir Putinia lähellä olevaa Yhtenäinen Venäjä -puoluetta. Isajev kertoi Twitterissä pitäneensä puheen puoluekokouksessa.

Venäläispoliitikkojen vierailu ei tullut yllätyksenä, sillä kansallinen rintama on puolustanut Venäjän toimia Ukrainan kriisissä ja tuominnut länsimaiden Venäjää vastaan asettamat talouspakotteet.

Kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen on myös kritisoinut Ranskan hallitusta siitä, että se ei ole toimittanut Venäjälle sen tilaamaa helikopterien tukialusta. Le Penin mukaan Ranska on toiminut tukialustapauksessa vastoin omia kansallisia intressejään ja antanut periksi Yhdysvaltain painostukselle.

Le Pen esitteli Venäjä-myönteisiä näkemyksiään myös viikonlopun puoluekokouksessa.

– Meitä on virheellisesti syytetty Eurooppa-vastaisiksi, mutta me kannatamme Eurooppaa, joka ulottuu Atlantilta Uralille, ei Washingtonista Brysseliin, Le Pen sivalsi.

Rahoitusta venäläispankilta 

Le Pen valittiin puoluekokouksessa yksimielisesti uudelleen rintaman johtajaksi. 

Mielipidemittausten mukaan Le Pen näyttäisi näillä näkymin pääsevän vuoden 2017 presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Näin hän uusisi isänsä Jean-Marie Le Penin vuoden 2002 saavutuksen, sillä isä-Le Pen pääsi tuolloin monien hämmästykseksi vaalien toiselle kierrokselle.

Kansallinen rintama on ollut vahvassa myötätuulessa viime aikoina, sillä toukokuun eurovaaleissa puolue nousi Ranskan suurimmaksi neljäsosan äänipotillaan.

Tutkivaa journalismia harjoittavan ranskalaisen Mediapart-verkkojulkaisun mukaan kansallinen rintama tekee venäläisten kanssa myös rahoitusyhteistyötä. Sivuston mukaan monien länsipankkien karttama puolue on saanut venäläispankilta lainaa yhdeksän miljoonan euron edestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme