Mainos
Mainos

Ranskan opetusministeri: Koulussa ammuskellut 17-vuotias on epävakaa ja viehtynyt aseisiin

Kouluammuskelusta ranskassa epäilty 17-vuotias on maan opetusministerin mukaan "epävakaa" ja "viehtynyt aseisiin".

Asein ja kranaatein varustautunut 17-vuotias ammuskeli etelä-Ranskassa Grassen kylässä sijaitsevassa Alexis de Tocquevillen lukiossa torstaina. Välikohtauksen aikana loukkaantui kahdeksan ihmistä, joista kolme sai ampumahaavoja.

Paikallisen syyttäjän Fabienne Atzorin mukaan kyse ei ollut terroriteosta. Hänen mukaansa ampujan motiivina oli todennäköisesti eripura opiskelutovereidensa kanssa.

Atzori on kertonut tiedotusvälineille, että lukiossa ensimmäistä vuotta opiskelleella nuorella miehellä on ollut ”sopeutumisvaikeuksia”.

Ranskan opetusministeri Najat Vallaud-Belkacem on puolestaan kuvaillut 17-vuotiasta epäiltyä ampujaa ”epävakaaksi”. Ministerin mukaan mies oli ”viehtynyt aseisiin”.

Uutistoimisto AFP:n mukaan epäilty oli julkaissut internetissä kuvia Yhdysvalloissa tapahtuneista kouluampumisista ennen ammuskelua.

Mies ei vastustellut kiinni otettaessa. Le Figaron mukaan mies suhtautui tilanteeseen rauhallisesti ja häntä voitiin kuulustella vain muutamia minuutteja ammuskelun jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme