Mainos
Mainos

Ranskan pääministeri ei aio siunata Sarkozyn ehdokkuutta

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan oikeistolaisen Nicolas Sarkozyn ja sosialistipuolueen Segolene Royalin kannatusluvut ovat tasaiset kolmisen kuukautta ennen vaaleja.

Ranskan pääministeri Dominique de Villepin ilmoittaa, ettei hän aio olla mukana valitsemassa puoluetoveriaan ja kilpailijaansa sisäministeri Nicolas Sarkozya oikeistolaisen UMP-puolueen presidenttiehdokkaaksi.

- Koska tasavallan presidentti ei ole ilmoittanut aikeistaan, hallituksen päämiehenä en voi osallistua äänestykseen, Villepin sanoi puolueen esivaalista, joka järjestetään viikon päästä sunnuntaina.

Presidentti Jacques Chirac ei ole vielä halunnut sulkea pois mahdollisuutta, että hän lähtisi tavoittelemaan kolmatta kautta huhtikuussa pidettävissä vaaleissa. Chirac on tehnyt tiettäväksi, että hän ei aio osallistua Pariisissa pidettävään esivaaliin.

Tarkkailijoiden mukaan Sarkozy valitaan puolueen ehdokkaaksi, mutta hänellä voi olla suuria vaikeuksia viedä puolue yhtenäisenä vaaleihin. Tämä taas olisi tarpeen, jotta hänellä olisi mahdollisuus voittaa sosialistipuolueen ehdokas Segolene Royal.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Sarkozy ja Royal ovat tasavahvoja kolmisen kuukautta ennen vaaleja. Royal löi Ifop-tutkimuslaitoksen kyselyssä Sarkozyn yhdellä prosenttiyksiköllä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme