Mainos
Mainos

Ranskan pahamaineisen Calais'n pakolaisleirin purku alkaa pian

Ranskan sisäministerin Bernard Cazeneuven mukaan Calais'n pakolaisleirin purkaminen aloitetaan muutaman päivän sisällä. Hän kommentoi asiaa tiistaina sen jälkeen, kun oikeus hylkäsi hyväntekeväisyysjärjestöjen viimeisen leirin purkusuunnitelmia koskevan valituksen.  

Cazeneuve myös kertoi parlamentille, että keskustelut lapsipakolaisista ovat edenneet Britannian kanssa sujuvasti. Ensimmäiset alaikäiset pakolaiset siirrettiin Britanniaan maanantaina ja lisää on määrä siirtää. 

Calais'n leirillä on tällä erää arviolta 5700 ihmistä. Sisäministerin mukaan heille tarjotaan hyvätasoinen uusi majoitus. 

Pakolaisleirien ongelmista saatiin osoitus tiistaina, kun pienessä leirissä Calais'n leirin lähistöllä kuoli mies pakolaisten yhteenotossa. Viranomaisten mukaan osapuolina olivat sudanilaiset ja eritrealaiset.   

Calais'n leirillä syttyi väkivaltainen mellakka toukokuussa. Tuolloin noin 60 ihmistä loukkaantui. Katso alta videokuvaa tapahtumista:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme