Mainos
Mainos

Ranskan presidentti kuvailee brexitiä henkisesti kivuliaaksi – Merkel toivoo rakentavia ja reiluja neuvotteluita

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoo, että brexit on taloudellisesti kivulias Britannialle ja henkisesti kivulias Euroopalle. Hollanden mukaan Euroopan unionilla ei ole syytä rankaista Britanniaa periaatteen vuoksi.

Britannia käynnisti tänään virallisesti maan eron Euroopan unionista. Neuvotteluille on varattu kaksi vuotta Lissabonin sopimuksen mukaisesti.

Britannian ja EU:n neuvottelut alkavat todennäköisesti aikaisintaan kesäkuussa. Käytännön vetovastuu neuvotteluista on komissiolla, mutta reunaehdot tulevat aina neuvostosta 27 jäsenmaalta.

Hollande painotti, että ero ei saa kestää yli kahta vuotta.


Merkel toivoo reiluja neuvotteluita

Saksan liittokansleri Angela Merkel peräänkuuluttaa reiluja ja rakentavia brexit-neuvotteluita. Hän toivoo reilua ja rakentavaa henkeä myös Britannian hallitukselta.

Merkel kertoo, että Britannian pääministeri Theresa May antoi tänään puhelimessa vakuutuksen Britannian rakentavista neuvotteluhaluista.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme