Mainos
Mainos

Ranskan presidentti vetoaa mellakoitsijoihin

Ranskan presidentti Jacques Chirac on vedonnut Pariisin mellakoitsijoihin levottomuuksien lopettamiseksi.

Ranskan hallitus piti tänään ylimääräisen kokouksen poliisin ja siirtolaisnuorten välisten yhteenottojen vuoksi, jotka ovat jatkuneet jo kuudetta päivää.

-Tunteiden on rauhoituttava. Lakia on noudatettava vuoropuhelun ja toisen kunnioittamisen hengessä, presidentti Jacques Chiracin edustaja lainasi päämiestään.

Chiracin mukaan epäkunnioittava käyttäytyminen ja vuoropuhelun puute voivat johtaa vaaralliseen tilanteeseen, jossa mellakat laajenevat entisestään.

Väkivaltaisuudet laajentuneet

Pariisissa vajaan viikon ajan kestäneet levottomuudet poliisin ja siirtolaisten välillä levisivät viime yön aikana uusille alueille. Kymmeniä ajoneuvoja sytytettiin tuleen yöllä Pariisin esikaupunkialueilla, kertovat viranomaiset.

Yhteenottojen keskipisteenä on ollut Pariisin koillisosassa sijaitseva Clichy-sous-Boisin lähiö, jonka väestöstä suuri osa on siirtolaisia. Poliisin huolenaiheena on kuitenkin se, että levottomuudet ovat levinneet muillekin esikaupunkialueille. Autoja on sytytetty tuleen esimerkiksi kaupungin pohjois-, länsi- ja kaakkoisosissa.

Pariisin väkivaltaisuudet alkoivat viime torstaina sen jälkeen, kun kaksi teini-ikäistä poikaa kuoli Clichy-sous-Boisissa saatuaan sähköiskun muuntajasta. Pariisin yleisen syyttäjän Francois Molinsin mukaan pojat luulivat poliisin ajavan heitä takaa, mutta viranomaiset ovat kieltäneet tämän.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme