Mainos
Mainos

Ranskan presidenttiehdokkaat kohtaavat vaalien lisäksi myös oikeudessa – syynä "Trumpin kannattajien valeuutinen"

Ranskassa keskustalainen presidenttiehdokas Emmanuel Macron on vienyt oikeuteen Kansallisen rintaman ehdokkaan Marine Le Penin eilisessä televisiokeskustelussa esittämät veronkiertoväitteet.

Le Pen vihjaili, että Macronilla olisi veronkiertoon liittyvä tili ulkomaisessa pankissa Bahamalla. Macronin mukaan kyse on venäläisten ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannattajien levittämästä valeuutisesta.

Syyttäjävirasto on ilmoittanut aloittavansa tutkinnan asiasta.

Itse väittelyssä Macron menestyi huomattavasti Le Peniä paremmin. Mielipidemittausten mukaan yli 60 prosenttia katsojista oli sitä mieltä, että Macron peittosi Le Penin.

Tänään on virallisen vaalikampanjoinnin viimeinen päivä. Sekä Macron että Le Pen ovat päivän mittaan vielä useaan otteeseen lehdistön tentattavana. Huomenna ei kampanjoida.

Presidentinvaalien ratkaiseva toinen kierros on sunnuntaina. Mielipidemittausten mukaan Macron voittaa Le Penin vajaan 20 prosenttiyksikön erolla noin luvuin 60-40. Ensimmäisellä kierroksella huhtikuussa Macron sai 24 prosenttia ja Le Pen runsaat 21 prosenttia äänistä.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme