Mainos
Mainos

Ranskan sarjamurhaajan veli tutkintavankeuteen

Ranskassa Toulousen sarjamurhaajan veli on asetettu tutkintavankeuteen.

Syyttäjä esittää Abdelkareh Merahille, 29, syytteitä terrorismista. Syyttäjä haluaa hänet syytteeseen osallisuudesta murhaan ja terrori-iskujen suunnitteluun.

Al-Qaidan jäseneksi itseään väittänyt Mohamed Merah, 23, surmasi Etelä-Ranskassa yhteensä seitsemän ihmistä kolmessa eri hyökkäyksessä.

Mohamed sai surmansa piiritysoperaation päätteeksi torstaina. Poliisi otti Mohamedin veljen Abdelkarin ja tämän tyttöystävän kiinni keskiviikkona.

Tyttöystävä vapautettiin tänä aamuna. Tyttöystävän asianajajan mukaan tutkinnassa on ilmennyt asioita, joiden takia on todennäköistä, että Abdelkader tuomitaan.

Abdelkader Merah on kiistänyt auttaneensa millään lailla surmatöissä. Hän on kuitenkin sanonut olevansa ylpeä veljensä teoista.

Pariisissa järjestetään tänään hiljainen marssi rasismia ja terrorismia vastaan. Marssin järjestävät Ranskan juutalais- ja muslimiyhteisöt yhdessä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme