Mainos
Mainos

Ranskan syyttäjä: Pariisin iskujen tekijät suunnittelivat lisäiskuja

Pariisin iskujen tekijät suunnittelivat lisäiskuja La Défensen liikekaupunginosaan, kertoo Ranskan syyttäjä.

Syyttäjän mukaan terrori-iskujen pääsuunnittelija Abdelhamid Abaaoud ja hänen apurinsa aikoivat räjäyttää itsensä liikealueella. Suunnitelma oli tarkoitus laittaa toteen viikko ensimmäisten iskujen jälkeen.  

Syyttäjä kertoi myös, että puhelintiedoista paljastuu, että belgialainen Abaaoud oli vieraillut terrori-iskujen tapahtumapaikalle vielä iskujen jälkeen. Puhelinanalyysi paljastaa, että mies oli noussut metroon ja matkustanut kahvila-alueelle, jossa asemiehet ja itsemurhapommittajat olivat aikaisemmin murhanneet ihmisiä. Sen jälkeen mies oli käynyt lähellä Bataclan-konserttisalia, vaikka poliisi piiritti sitä samaan aikaan. Abaaoud kuoli viime viikolla seitsemän tunnin piirityksen jälkeen suuressa poliisioperaatiossa Saint-Denis'ssä Pariisissa.  

Syyttäjä on myös varma, että viime keskiviikkona poliisioperaatiossa piiritetyn asunnon vuokranantaja Jawad Bendauod on tiennyt majoittavansa ja auttavansa terroristeja. Syyttäjä pyytää nyt asiasta virallista tutkintaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme