Ranskan tehdasisku – tekijästä tai syystä ei vielä varmuutta

MTV:n toimittaja Helena Liikasen mukaan alueella on käynnissä mittava poliisioperaatio.

Noin kymmeneltä aamulla paikallista aikaa kaasutehtaalla Lyonin kaupungin liepeillä tapahtui räjähdys. Pian räjähdyksen jälkeen tehtaassa syttyi myös tulipalo.

Paikallisten lehtien mukaan tehdasalueelle saapui myöhemmin mies islamistisen lipun kanssa. Tehtaan pihalta on löydetty mestattu ruumis ja lisäksi ainakin kaksi ihmistä on loukkaantunut.

Kirjeenvaihtaja Helena Liikasen mukaan iskun syitä ei vielä tiedetä, mutta poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön teosta epäiltynä.

– Paikalla on todella mittava poliisioperaatio, ja pääministeri korotti juuri turvallisuustasoa alueella. Myös sisäministeri on jo matkalla itse tapahtumapaikalle, Liikanen kertoo.

Liikasen mukaan on liian aikaista sano liittyykö isku aiemmin tapahtuneeseen Charlie Hebdo -iskuun.

Tehtaalta on tällä hetkellä evakuoitu noin 40 työntekijää. Ilmeisesti räjähdys johtui juuri tehtaalla sisällä olleista kaasupulloista. Paikalla on valtavat määrät pelastushenkilökuntaa ja poliisin erikoisjoukkoja.

Viimeisimmän tiedon mukaan teloitettuna löytynyt mies olisi itse arabi. Aiempien lehtitietojen mukaan mestatusta päästä löydettiin myös arabikirjoitusta.

Iskun kohteeksi joutuneen kaasualan yrityksen Air Productsin toimipiste sijaitsee Saint-Quentin-Fallavierissa Lyonin kaakkoispuolella.  

Kommentoi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme