Mainos
Mainos

Ranskan terrori-iskun tutkinta jatkuu – miksi tekijä lähetti kuvan mestatusta Kanadaan?

Ranskan poliisi on aloittanut yhteistyön Kanadan poliisin kanssa liittyen perjantaiseen kaasutehdas-iskuun, missä mies yritti räjäyttää kaasupulloja ja mestasi oman esimiehensä.

Lyonin lähellä tapahtuneessa iskusta epäillään 35 vuotiasta Yassin Salhia, jota on epäilty radikalisoitumisesta. Maan sisäministerin mukaan epäillyllä oli yhteys sunni-islamilaiseen Salafist-liikkeeseen.

Nyt poliisi tutkii yhdessä Kanadan viranomaisten kanssa miksi epäilty lähetti kuvan itsestään päättömän ruumiin kanssa WhatssApp-palvelun kautta kanadalaiseen puhelinnumeroon.

– En voi kommentoida asiaa tarkemmin, mutta sen verran voin sanoa, että autamme Ranskan viranomaisia tutkinnassa, kertoo Kanadan turvallisuusministerin tiedottaja Jean-Christophe de Le Rue.

Kuva lähetettiin kanadalaiseen numeroon, mutta tutkijat yrittävät yhä selvittää viestin lopullista vastaanottajaa. Voi olla, että numero oli vain välikappale kuvan edelleen lähettämisessä.

Viranomaiset ovat jatkaneet Salhin kuulusteluja Ranskassa iskuun liittyen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme