Mainos
Mainos

Ranskan terroriepäilyistä vapautettu sokissa

Ranskan Charlie Hebdo -iskun kuljettajaksi epäilty mutta sittemmin syyttömäksi katsottu nuorukainen on sokissa. Mies sanoo järkyttyneensä kauheuksista ja valheista, joita ihmiset levittivät hänestä sosiaalisessa mediassa.  

18-vuotias lukiolainen ilmoittautui poliisille, kun huomasi nimensä pyörivän somessa ja iskuja käsittelevissä uutisissa. Hänen siskonsa oli Charlie Hebdo -iskuun osallistuneen miehen puoliso, mutta muutoin on epäselvää, miten nuorukaisen nimi päätyi epäiltyjen listalle.   

Mies päästettiin vapaaksi, kun lukuisat ihmiset todistivat hänen olleen koulussa iskujen aikaan.  

Vanhempiensa luona edelleen asuva mies sanoo, että poliisi kohteli häntä hyvin.  

- Olin järkyttynyt ja täysin musertunut tapahtumista, mutta poliisi kohteli minua oikein asiallisesti, mies sanoo AFP:lle.  

- Hyökkäys oli kauhea. Ajatukseni ovat uhreissa.

Toivoo ettei maine ole mennyttä  


Nuorukaista painaa huoli siitä, että vääriksi osoittautuneet epäilyt tahraavat hänen maineensa.  

- Toivon, ettei tämä pilaa tulevaisuuttani. Minulla ei mitään tekemistä koko asian kanssa. Cherif (toinen Charlie Hebdo -iskun tekijöistä) on vain lankoni, jonka kanssa olin melko etäinen.  

Hän myös tähdentää asuneensa eri kaupungissa kuin poliisin luoteihin kuollut lankonsa.  

Nimettömänä pysyttelevä sukulainen puolestaan uskoo, että terroristin nainut nuorukaisen siskokin on syytön. Nainen päästettiin vapaaksi eilen.  

Perhe aikoo osallistua iskun uhreja kunnioittavaan kansalaismarssiin kotikaupungissaan Charleville-Mezieresissä, mutta lääketieteen opinnoista haaveileva lukiolainen jää kotiin, koska toivoo nimensä painuvan unohduksiin niin pian kuin mahdollista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme