Mainos
Mainos

Ranskan terroristijahti: Ruokakauppaan linnoittautunut on psykoottinen väkivaltarikollinen

Ruokakaupassa panttivankeja pitävällä on hyvin synkkä rikostausta, kertoo ranskalainen Liberation-lehti.

Amedy Coulibaly on myös toisaalle painotaloon linnouttautuneen Cherif Kouachin tuttu.

Coulibalyn epäillään ampuneen poliisinaisen Pariisissa torstaina. Nyt poliisi uskoo miehen pitävän useita panttivankeja ruokakaupassa.

Poliisi julkaisi perjantaina etsintäkuulutuksen myös Coulibalyn naisystävästä Hayat Boumeddiennestä.

Coulibaly tuomittiin joulukuussa 2013 viideksi vuodeksi vankeuteen, kun hän oli paria vuotta aikaisemmin mukana suunnittelemassa radikaalin islamilaisen terroristijohtajan vapauttamista vankilasta. Mies otettiin kiinni jo 2010, joten hän suoritti suurimman osan tuomiostaan oikeudenkäyntiä odottaessa. 

Radikaali islamilainen terroristi johtaja oli joutunut vankilaan suunniteltuaan iskua Yhdysvaltain Ranskan suurlähetystöön Pariisissa.

Nyt painotaloon linnoittautunutta Cherif Kouachia epäiltiin samasta terroristijohtajan vapauttamiseen tähdänneestä salaliitosta, mutta näyttö Kouachia vastaan ei riittänyt eikä hän koskaan saanut syytettä. Coulibalyn tietokoneelta löytyi mm. Kouachille osoitettuja viestejä.

Liberation-lehden siteeraamien oikeudenkäyntiasiakirjojen mukaan 1982 syntyneen Coulibalyn ”lapsuus oli onnellinen ja koulumenestys keskinkertainen”. Lapsia perheessä oli kymmenen.

17-vuotiaana Coulibalyn käytös muuttui ja hän selitti myöhemmin mielentilatutkimuksessa tätä kaveripiirillään. Pariisin käräjäoikeus totesi aikanaan, että miehen persoonallisuus on psykoottinen ja antisosiaalinen.

Coulibalyn rikoshistoria on pitkä. Ensimmäisen ryöstön hän teki ennen kuin täytti 18 vuotta.

Lehden mukaan mies on syyllistynyt lukuisiin törkeisiin ryöstöihin sekä myös kätkentärikoksiin ja törkeään varkauteen. 2007 mies tuomittiin huumausaineiden salakuljetuksesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme