Mainos
Mainos

Ranskan tulvat vaatineet ainakin viisi uhria

Ranskan ilmatieteen laitos pitää tilannetta huolestuttavana ja ennustaa sateiden jatkuvan ainakin huomiseen saakka.

Ranskassa ainakin viisi ihmistä on kuollut alkuviikolla rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa. Tuhansia ihmisiä on evakuoitu maan kaakkois- ja itäosissa, kouluja ja teitä on suljettu ja puhelinyhteydet ovat katkeilleet. Lisäksi kaksi ydinvoimalaa jouduttiin eilen sulkemaan ankarien sääolojen takia.

Sateet ovat haitanneet myös junaliikennettä. Ranskan ilmatieteen laitos pitää tilannetta huolestuttavana ja ennustaa sateiden jatkuvan ainakin huomiseen saakka. Esimerkiksi Reinin laaksossa ja rannikolla Marsellehin lähellä satoi maanantaina yli 20 senttimetriä vettä.

Ranskan pääministeri kutsui myrskyjen takia hallituksen hätäkokouksen koolle eilen iltana, ja ympäristöministeri Roselyne Bachelot'n on määrä vierailla tänään kriisialueilla Marseillessa. Myrskyt ja tulvat kiusasivat Ranskaa myös vuosi sitten, jolloin ne aiheuttivat 24 ihmisen kuoleman.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme