Mainos
Mainos

Ranskan tulvatuhoja siivotaan - ministeri arvosteli viranomaisia

Ranskassa on aloitettu tulvatuhojen korjaaminen toissapäivänä alkaneiden rankkasateiden jäljiltä. Sateet aiheuttivat Etelä-Ranskassa tulvia ja mutavyöryjä. Kaikkiaan 27 ihmistä on kuollut ja useita on yhä kateissa. Sateet ovat nyt laantuneet, mutta tiet ja sähkö- ja puhelinlinjat ovat monin paikoin poikki. Myrskyn jälkien siivoaminen vie useita päiviä.

Ranskan ympäristöministeri Dominique Voynet syytti tänään etelän tulva-alueiden viranomaisia tehtäviensä laiminlyönnistä. Voynet arvosteli televisiossa paikallisia viranomaisia ja yrityksiä siitä, että näitä kiinnostaa ennen kaikkea rakennustoiminta, vaikka on hyvin tiedossa, että pahat tulvat ovat yleisiä monilla alueilla Etelä-Ranskassa.
-Kun katastrofi on vaipunut unohduksiin, käy usein niin, että paikalliset viranomaiset ja liike-elämän edustajat uhmaavat meitä, kun sanomme, ettei maa sovellu rakentamiseen tulvauhkan vuoksi, hän sanoi.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme