Mainos
Mainos

Ranskan ulkoministeri vierailulla Irakissa

Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner on aloittanut kaksipäiväisen vierailunsa Irakissa. Kouchner on vierailunsa ensimmäisenä päivänä keskustellut Irakin jälleenrakennukseen tähtäävistä sijoitushankkeista eteläisessä Nassirijan kaupungissa ja tavannut varapääministeri Abel Abdul-Mahdin.

Ulkoministeriön mukaan vierailu heijastelee Ranskan uutta sitoutumista Irakiin ja sodan koetteleman kansan tilanteeseen.

Kouchner kävi Irakissa viimeksi yhdeksän kuukautta sitten. Tuolloin kyseessä oli ensimmäinen korkea-arvoisen ranskalaisen vierailu maahan sen jälkeen, kun Yhdysvallat vuonna 2003 hyökkäsi Irakiin. Ranska vastusti tiukasti hyökkäystä.

Ranskasta tulee EU:n puheenjohtaja heinäkuussa. Maa on sanonut haluavansa olla johtamassa unionia tiiviimmin mukaan Irakin jälleenrakentamiseen. Se on myös tarjoutunut isännöimään eri irakilaisryhmien välisiä neuvotteluja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme