Mainos
Mainos

Ranskan uusi terrorismilaki eteni parlamentissa

Uusi terrorismin vastainen laki sallii nykyistä laajemman videovalvonnan julkisilla paikoilla. Poliisi voi myös pitää terroristiepäiltyjä huostassaan kuulusteluja varten aiempaa pidempään.

Ranskan parlamentin alahuone on hyväksynyt uuden terrorismin vastaisen lain, jota on valmisteltu Lontoon liikennevälineissä kesällä tehtyjen pommi-iskujen jälkeen.

Laki sallii nykyistä laajemman videovalvonnan julkisilla paikoilla. Poliisi voi myös pitää terroriepäiltyjä huostassaan kuulusteluja varten korkeintaan kuusi päivää aiemman neljän sijaan. Internetkahviloiden on pidettävä nykyistä tarkempia tietoja asiakkaistaan.

Parlamentin ylähuoneen eli senaatin on vielä hyväksyttävä lakiesitys. Senaatin odotetaan käsittelevän lakia tammikuun puolivälissä.

Lain puolesta äänesti alahuoneessa 373 kansanedustajaa hallitsevasta keskustaoikeistolaisesta UMP-puolueesta ja sen liittolaispuolueesta UDF:stä. Kommunistien ja vihreiden 27 kansanedustajaa äänestivät lakia vastaan. Tärkeimmän oppositiopuolueen sosialistien edustajat pidättyivät äänestyksestä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme