Mainos
Mainos

Ranskan viinitiloilla pula poimijoista

Ranskalaiset viininviljelijät ovat huolissaan työvoimapulasta kun tämänvuotisen sadonkorjuun aloittamiseen on jäljellä enää muutama viikko. Esimerkiksi Bordeaux'n kuuluisa viininviljelyalue työllistää vuosittain 33 000 kausityöntekijää. Tänä vuonna jopa kaikkein maineikkaimmilla tiloilla on ollut vaikeuksia löytää poimijoita, ja työvoimatoimistot ovat joutuneet järjestämään näyttäviä kampanjoita työntekijöiden houkuttelemiseksi.

Poimijapulan syynä on ennätyksellisen alas laskenut työttömyys. Myöskään opiskelijat eivät enää hakeudu aiempien vuosien malliin ruumiilliseen työhön. Poimijoiden palkkaa pidetään kehnona: yhdeksän tunnin raskaasta työpäivästä maksetaan usein vain 240 frangia (n. 220 markkaa).

Ranskan viinitiloilla työskenteleekin yhä enemmän ulkomaalaisia poimijoita, jotka tulevat mm. Puolasta, Espanjasta ja Turkista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme