Mainos
Mainos

Ranskan viranomaisilta ohjevideo mahdollisen terrori-iskun varalle: Pakene, piiloudu, hälytä

Ranskan viranomaiset ovat julkaisseet piirretyn videomuotoisen ohjeistuksen, jonka avulla kansalaisia ohjataan toimimaan oikein mahdollisen terrorihyökkäyksen sattuessa.

Kolmivaiheisen ohjelman ensimmäinen vaihe on pakeneminen, joka tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti vaaratilanteen tultua havaituksi. Muiden ihmisten varoittaminen on myös osa pakenemiskohtaa.

Toisessa vaiheessa ohjeistetaan piiloutumaan, mikäli pakeneminen ei onnistu. Valoa tai ääntä päästäviä laitteita ei tule käyttää, viranomaiset ohjeistavat. Myös ikkunoiden läheisyyttä tulee välttää ja piiloutua mieluusti jonkin suuren kiinteän asian, kuten kirjahyllyn tai auton taakse.

Kolmas vaihe on hälyttäminen, joka tapahtuu soittamalla joko numeroon 17 tai yleiseen hätänumeroon 112. Video antaa tarkat ohjeet puhelimessa hätäkeskukseen kerrottavista tiedoista ja siitä, kuinka paikalle saapuneita pelastusviranomaisia tulee lähestyä.

Kolmen kohdan ohjeistuksen jälkeen video neuvoo, kuinka hyökkäyksessä tai iskussa loukkaantuneista tulee huolehtia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot