Mainos
Mainos

Ranskankieliset pohtivat henkilömiinoja

Vietnamia syytettiin tänään henkilömiinojen tuotannon ja viennin jatkamisesta. Arvostelu esitettiin Vietnamin isännöimässä ranskankielisten maiden ja alueiden huippukokouksessa.

Moni muukin ranskankielisen yhteisön jäsenistä ansaitsisi kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön Human Rights Watchin mukaan kritiikkiä. Esimerkiksi Egypti, Laos, Libanon, Marokko ja Tunisia eivät aio allekirjoittaa joulukuussa Kanadassa kansainvälistä sopimusta, joka kieltää henkilömiinojen käytön, tuotannon ja viennin.

Vietnamin edustajat eivät tuoreeltaan arvioineet ihmisoikeusjärjestön raporttia. Kanadan pääministeri Jean Chretien kertoi kuitenkin myöhemmin, että Vietnamin pääministeri Phan Van Khai oli sanonut, ettei Vietnam myy miinoja.

Belgia ja Ranska sen sijaan ovat lopettaneet henkilömiinojen tuottamisen ja sitoutuneet tuhoamaan jäljellä olevat varastot. Henkilömiinat tappavat tai vammauttavat vuosittain noin 26 000 ihmistä. Suuri osa miinojen uhreista on siviilejä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme