Mainos
Mainos

Ranskassa 6000 lääkäriä lakkoon palkkaerojen takia

EU:n ulkopuolella opiskelleet ranskalaislääkärit saavat palkkaa 1800 euroa kuussa, kun taas EU:ssa opiskelleet 3800. Jos tämän viikonlopun lakko ei saa muutosta aikaan, lääkärit järjestävät uuden lakon elokuun puolivälissä.

Arviolta 6000 Ranskan sairaaloissa työskentelevää lääkäriä valmistautuu lakkoon, koska heille maksetaan vähemmän palkkaa kuin lääkäreille, joiden tutkinto on suoritettu EU:n sisällä.

Lääkäreitä edustavan liiton mukaan palkkaero on 2000 euroa: unionin ulkopuolella opiskelleet saavat 1800 euroa kuussa ja EU:ssa opiskelleet 3800.

Lääkäreiden uskotaan olevan lakossa sunnuntaihin saakka ja pidättäytyvän töistä päivystyspoliklinikoilla.

Jos tämän viikonlopun lakko ei saa muutosta aikaan, uusi lakko järjestetään elokuun puolivälissä. Lääkärit ovat lisänneet mielenosoituksia ja lakkoja kahden viime vuoden aikana protestoidakseen epätasa-arvoa.

Hallituksen syrjinnänvastainen elin on myöntänyt, että palkkasyrjintää kohdistuu ulkomailla opiskelleisiin lääkäreihin, vaikka heidän velvollisuutensa ovat samat kuin muiden sairaalalääkäreiden.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme